Keuring & onderhoud

Keuring & onderhoud

Voor optimale werking en rendement dienen uw installaties regelmatig gecontroleerd en onderhouden te worden. Bij een bepaalde omvang komen daar bovendien eisen bij van bijvoorbeeld uw verzekeringsmaatschappij.

Scope 12 voor PV-installaties

De Scope 12-keuring is een elektrische inspectie van uw totale PV-installatie (zonnestroominstallatie), van de zonnepanelen tot aan het koppelpunt met de netbeheerder. De inspecteur kijkt naar brandrisico's en elektrische veiligheid.

De Scope 12-inspectie bestaat uit een eerste inspectie (EBI) en periodieke vervolginspecties (PI). De EBI is het meest uitgebreid en richt zich op de kwaliteit van de aanleg. Tijdens de PI wordt vooral de staat van de installatie beoordeeld.

Met een Scope 12 bent u verzekerd van een veilige en functionele zonnestroominstallatie. Voor grotere installaties (meer dan 50 zonnepanelen) is de keuring wettelijk verplicht. Bij onze eigen installaties staan wij uiteraard garant dat ze aan alle gestelde eisen voldoen.

Keuring en herstel

Helaas komen wij steeds vaker bestaande installaties van tegen waar het nodige aan mankeert. In 80% van de gevallen kan de installateur of leverancier niet meer worden ingeschakeld, omdat deze inmiddels niet meer bestaat. HVP Duurzaamheid helpt u de gebreken aan uw installatie op te lossen, veiligheidsrisico’s weg te nemen en de werking van uw PV-installatie te optimaliseren.

Erkende keuringsbureaus

Wij werken al vele jaren samen met een aantal erkende keuringsbureaus. Daardoor kennen wij hun werkwijze en kunnen we instaan voor een betrouwbaar, onafhankelijk oordeel. Ook weten wij precies waar de valkuilen zitten waarop uw installatie kan worden afgekeurd.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Nieuwe installaties die gegarandeerd aan alle Scope 12 eisen voldoen;
  • Keuring van bestaande installaties door een onafhankelijk bureau;
  • Het herstellen van eventuele gebreken aan bestaande installaties aan de hand van een offerte vooraf;
  • Dossiervorming;
  • Het periodiek inplannen en van een verplichte periodieke keuring.